Forbanna livsløgner!

Han sa han likte meg, at han elsket at jeg var så impulsiv og at jeg alltid sa ja! Jeg var ung... det kriblet i magen... han likte meg!

En livsløgn - det er en illusjon eller et selvbedrag sies det, og større livsløgner de hindrer oss i å ta del i historien slik den er.

Han ville vel ikke like meg hvis jeg sa nei? Ingen ville vel like meg hvis jeg sa nei.... hvis jeg ikke hadde lyst. For når jeg var liten og sa nei til de voksne, da ble de sure.... og det betydde vel at de ikke likte meg? Gjorde det ikke? Jeg sa ja...i tilfelle.

Det går bra... Det ordner seg... Jeg takler det... Ja, ordene har vært mange når folk har spurt meg om om angsten, spurt meg om det går bra. Når jeg har tatt på sminken, skjult "blåmerkene" les; angsten og sagt JA.

Og plutselig ble jeg tatt for LØGN, min egen forbanna LIVSLØGN. Det er nesten litt komisk:)

En løgn om at alt er bra... jeg takler det....  Jeg er så åpen om angsten... bla, bla, bla.... Det går jo ikke bra. Jeg lever et begrenset liv og bruker mye krefter på å overbevise alle andre utenfor familien om at alt er bra! Et selvbedrag som hindrer meg i å ta del i historien slik den er, et selvbedrag som hindrer meg i å ta plass i eget liv! Et selvbedrag som har blitt en FORBANNA LIVSLØGN!

Men, jeg LOVER DEG kjære Hege! Nå skal jeg slutte å ljuge for deg. Nå skal jeg øve på å ta deg på alvor - FOR DET FORTJENER DU!

Tilslutt vil jeg bare dele noe min minste datter på 10 år, sa før helgen: "Mamma... hvor mange lesere har du på bloggen?", "Det er ikke så viktig vennen, sa jeg. Det viktigste er at det kanskje hjelper noen....".  Hvor min lille tiåring svarer: "Mamma! Det er viktig... for du blogger om det som er inni oss.... og det er mye viktigere enn de som blogger om det vi har på oss!" SPOT ON:)

#angst #tanker #livsløgner #psykiskhelse 

Søndagsklem til alle som vil ha!


Kilde: Mikael Wulff og Anders Morgenthaler, Wulffmorgenthaler, http://wumo.no

 

https://tracking.adviralmedia.com/click/384/58592/mittnavnesmykke

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits